Nieuws | Aquacultuur vlaanderen

Nieuws

Aankondiging nieuwe call ERA-NET BlueBio cofund

21 mei 2021

Ook dit jaar zal er een call gelanceerd worden door de ERA-NET BlueBio cofund.

Een nieuw verkennend rapport over aquatische levensmiddelen

9 mei 2021

In een nieuw verkennend rapport wordt de rol van aquatische levensmiddelen op de weg naar duurzame en gezonde voedingspatronen geschetst.

Webinar: Freshwater Aquaculture: Nature Based Solutions (26 May)

9 mei 2021

Tijdens het volgende EATiP online forum over zoetwateraquacultuur zal aandacht worden besteed aan nieuwe trends, systemen en technologieën die bijdragen tot een efficiënter gebruik en een betere bescherming van de zoetwatervoorraden - in Europa en op wereldniveau.

Seaspiracy: Feiten & Fabel

7 mei 2021

De populaire Netflix-productie Seaspiracy stelt overbevissing, plasticvervuiling, bedreigde dolfijnen en walvissen en slavernij aan de kaak. Een greep uit de literatuur geeft hier een overzicht van de feiten en fabels in deze documentaire.

'One Health in Aquaculture': een nieuwe reeks over duurzame ontwikkeling van de aquacultuursector

6 mei 2021

Nature Food heeft onlangs een collectie gelanceerd onder de titel 'One Health in Aquaculture'. De collectie belicht onderzoek en commentaar over de duurzame ontwikkeling van de aquacultuursector en de integratie van de One Health-principes.

Herbeluister de WAS-APC-Webinar 'Microbial management in Aquaculture'

6 mei 2021

Herbeluister opnieuw de WAS-APC Webinar over microbiëel management van aquacultuursystemen, die op 19 april 2021 doorging.

“Blue Foods: Science for a Sustainable Future”

6 mei 2021

“Blue Foods: Science for a Sustainable Future” op 1 april 2021 bracht vooraanstaande deskundigen samen om na te gaan hoe het Decennium van de Oceaan diverse partnerschappen kan smeden om de nodige kennis en oplossingen te genereren ter ondersteuning van een duurzame productie en een billijke verdeling en beschikbaarheid van aquatische levensmiddelen.

Een 20-jarig retrospectief overzicht van de wereldwijde aquacultuur

6 mei 2021

Een review artikel in Nature geeft een overzicht van de grootste intwikkelingen in aquacultuur over de gehele wereld. Ook de uitdagingen en het potentieel voor vooruitgang wordt onder de loupe genomen.

De beginselen en praktijken van ecologische aquacultuur en de ecosysteembenadering van Aquacultuur

6 mei 2021

Een artikel van B.A. Coasta-Pierce in World Aquaculture beschrijft de zes principes van ecologische aquacultuur. Daarnaast geeft deze paper een analyse van de vooruitgang in de adoptie van de FAO ecosysteeem benadering van aquacultuur, sinds de publicatie in 2007.

Nieuwe EUMOFA studie 'zoetwateraquacultuur in de EU'

15 april 2021

De EUMOFA is verheugd de publicatie aan te kondigen van de nieuwe studie "Zoetwateraquacultuur in de EU".

Uitnodiging slotconferentie GRASS project

15 april 2021

Op 6 en 7 mei vindt de slotconferentie plaats van het GRASS-project rond 'Benefits and opportunities of macroalgae production and use for the Baltic Sea'.

Zeewier in veevoeder toch geen goed idee?

22 maart 2021

Uit onderzoek blijkt dat de schadelijke stof bromoform die in hoge concentratie in het zeewier Asparagopsis taxiformis zit, ook terecht komt in de melk en urine van de koeën die zeewier als onderdeel van hun voeder krijgen.

Herbeluister EAS webinar "Understanding and managing the biofilter microbiome in RAS"

22 maart 2021

Op 2 maart 2021 vond de EAS webinar plaats met als doel een beter inzicht en beheer van het biofiltermicrobioom in recirculerende aquacultuur systemen te verkrijgen.

Productie van zeesla in openluchtvijvers

22 maart 2021

De resultaten van een vijvercultuur van zeesla in een commerciële proefinstallatie werden gepubliceerd in een recente paper van Zertuche-González et al., 2021.

Transformerende Kansen voor Voeding uit de oceanen

22 maart 2021

De recente publicatie in opdracht van de Blue Climate Initiative (BCI), 'Transformational Opportunities for People Ocean Planet' identificeert de opties voor urgente en effectieve klimaatmitigatie en/of aanpassing op het gebied van voedsel en voedingsstoffen uit de oceanen.

Pagina's