Save-the-date: 10de editie van het Vlaams Aquacultuur Symposium | Aquacultuur vlaanderen

Save-the-date: 10de editie van het Vlaams Aquacultuur Symposium

Het Vlaams Aquacultuur Platform (VAP) heeft het genoegen om u uit te nodigen voor de 10de editie van het Vlaams Aquacultuur Symposium. Het thema dit jaar is “Een blik op verduurzaming van aquacultuur”. Uw gastheren van dienst zijn De Blauwe Cluster en VLIZ.

 

Na een jaar van virtuele contacten, is het symposium dé unieke gelegenheid en ontmoetingsplaats om contacten te leggen met sectorgenoten, ideeën uit te wisselen en kennis te maken met lopende projecten.

 

Deze editie gaan we dieper in op de uitdagingen rond verduurzaming, een thema waar ook de aquacultuursector niet omheen kan. Niet alleen Europa stuurt de industrie met de Green Deal richting “vergroening”, maar ook de consument gaat milieubewuster voeding aankopen. In aquacultuur heeft het gebruik van water, energie, voedsel, … een impact op het milieu. Hoe kan je deze impact verminderen? Kan je duurzaamheid meten? Wat is de economische waarde? Kan je door samenwerking beter presteren?

 

Deze en andere vragen willen we voorleggen aan de sprekers op het symposium. Als keynote spreker mogen we professor Grant Stentiford verwelkomen, specialist aquatische voedselproductie bij CEFAS (Centre for Environment, Fisheries, and Aquaculture Science). Van hem willen we graag te weten komen of het mogelijk is om tegelijk méér te produceren en minder schade aan dier, mens en milieu teweeg te brengen. Daarnaast inspireren nog een 5-tal sprekers van eigen bodem over verduurzaming in aquacultuur.

 

PRAKTISCH

 

Datum: vrijdag 29 oktober 2021 (namiddag)

Locatie: BlueBridge, Oostende

Registratie: deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link

Programma: het definitieve programma