Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens het volgende EATiP online forum over zoetwateraquacultuur zal aandacht worden besteed aan nieuwe trends, systemen en technologieën die bijdragen tot een efficiënter gebruik en een betere bescherming van de zoetwatervoorraden - in Europa en op wereldniveau.

Aquacultuur in visvijvers (vooral voor de karperteelt) en doorstroomsystemen (vooral voor de forelkweek) zijn de belangrijkste typen zoetwateraquacultuur in Europa. Beide productietypen ondergaan momenteel ingrijpende veranderingen om de ecologische, sociale en economische uitdagingen het hoofd te bieden. Gecombineerde intensief-extensieve systemen (CIE) bieden goede mogelijkheden om de visproductie op te voeren zonder de bestaande ecosysteemdiensten in gevaar te brengen. Recirculatie-aquacultuursystemen (RAS) maken een beter gebruik van zoetwaterbronnen voor aquacultuur buiten het groeiseizoen mogelijk. De overgang van conventionele doorstroomsystemen naar RAS-systemen in de openlucht leidt zowel tot waterbesparing als tot een minimalisering van de milieu-impact.

Het volgende EATiP Forum zal plaatsvinden op 26 mei 2021 van 10:00 - 12:00 en wordt georganiseerd in samenwerking met de collega's van het Hongaarse mirrorplatform HUNATiP.

Het programma kan hier worden geraadpleegd.

Registreren kan via deze website.