Overslaan en naar de inhoud gaan
Vacature Senior onderzoeker aquacultuur bij Odisee

Odisee is dé co-hogeschool van Vlaanderen en Brussel, omdat ze 100% wil inzetten op co-creatie. Bij Odisee denken en doen we zoveel mogelijk ‘in co’.

Studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven én de maatschappij werken samen aan een boeiend onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – binnen de hogeschool én op de werkvloer van onze bedrijfspartners. Op die manier stomen we jongeren én volwassenen klaar voor een steeds sneller veranderende maatschappij.

Onze hogeschool omarmt verschillen en diversiteit. Ze wil samen met studenten, bedrijven en andere partners experimenteren en ondernemen. Ze is gericht op levenslang leren en duurzaam praktijkgericht onderzoek, waar de maatschappij ook echt iets mee is.

Om het onderzoekscentrum rond aquacultuur (Aqua-ERF) binnen Odisee te versterken, zijn we op zoek naar een gedreven senior onderzoeker. Samen met de andere onderzoekers bouw je via praktijkgerichte onderzoeksprojecten mee aan de toekomst van aquacultuur in brede zin (zowel commerciële aquacultuur als onderzoek naar ecologie, gedrag, …). Je doet dit met een open blik, een hands-on attitude en een hart voor duurzaamheid en welzijn.

 

Jouw taakinhoud:

 • Je zoekt opportuniteiten voor onderzoeksprojecten en schrijft dossiers voor projectfinanciering.
 • Je voert praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek rond thema’s die relevant zijn voor aquacultuur in brede zin.
 • Je communiceert over onderzoeksresultaten via onder meer publicaties en lezingen. Je richt je zowel op de wetenschappelijke wereld, het werkveld, als het brede publiek.
 • Je draait mee in en geeft verder vorm aan de praktische werking van Aqua-ERF: infrastructuur uitbouwen, proeven opzetten en uitvoeren, wachtdiensten, routine in beurtolsysteem tijdens weekends en verlofdagen, …
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk binnen de aquacultuursector (nationaal en internationaal).
 • Je bouwt en onderhoudt kwaliteitsvolle linken tussen Aqua-ERF en de opleidingen, in het bijzonder de opleiding agro- en biotechnologie: je begeleidt stages en bachelorproeven, je geeft lessen in het opleidingsonderdeel aquacultuur, en je zoekt mee naar bijkomende mogelijkheden om de wisselwerking tussen onderzoek en onderwijs verder vorm te geven.
 • Samen met de betrokken collega’s en andere stakeholders denk je mee na over de toekomstvisie van Aqua-ERF, en realiseer je ook deze visie.

 

Gewenst profiel

 • Je hebt minstens een masterdiploma in een wetenschappelijk domein dat relevant is voor aquacultuur ((Marine)-biologie, Diergeneeskunde, Bio-ingenieurswetenschappen, ...)
 • Je hebt onderzoekservaring (projecten uitvoeren, projecten aanvragen, publiceren van resultaten) in een domein dat relevant is voor aquacultuur.
 • Je bent een teamspeler met een open blik, een hands-on attitude en een hart voor zowel duurzaamheid als dierenwelzijn.
 • Je hebt een Felasa C-attest of bent bereid dit te behalen in de nabije toekomst.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en auto.
 • Onderwijservaring in het hoger onderwijs is een pluspunt.

 

Ons aanbod

 • Samenwerking in een dynamische en stimulerende onderwijs- en onderzoeksomgeving.
 • Een boeiende, gevarieerde job vol interessante contacten, projecten en mogelijkheden om je competenties aan te scherpen, ook via vorming.
 • Een contract van bepaalde duur als bediende   Meer informatie over de weddeschalen is terug te vinden op de website van het Departement Onderwijs. Nuttige beroepservaring opgedaan buiten het onderwijs kan worden opgenomen in de geldelijke anciënniteit, voor zover ze relevant is voor de uit te oefenen functie en ze schriftelijk wordt bewezen.
 • Avond- en weekendwerk maken deel uit van de opdracht. 
 • De opdracht wordt uitgeoefend op Aqua-ERF (Ottergemsesteenweg Zuid, Gent), met occasionele verplaatsingen naar bedrijven en organisaties of andere campussen.
 • Wij bieden je een aantal bijkomende voordelen, zoals de terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, fietsvergoeding, connectiviteitsvergoeding, voordelen en kortingen via Samenaankoop KULeuven en de Lerarenkaart, gunstige aansluitingsvoorwaarden hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling, ....

 

Bijkomende inlichtingen                                                                    

Inhoudelijke informatie kan je via e-mail verkrijgen bij Stefanie Beghein, stefanie.beghein@odisee.be of 0474 76 17 58.

Overige inlichtingen zijn te verkrijgen via personeelsadministratie@odisee.be .

 

Selectieprocedure

Kandidaten worden gescreend op basis van cv en motivatiebrief. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een praktische proef en een competentiegericht interview. Het interview vindt plaats in Gent op 24 mei in de voormiddag.

 

Solliciteren kan via deze link