Overslaan en naar de inhoud gaan

VLAIO lanceert een nieuwe oproep ‘piloottrajecten bio-gebaseerde toepassingen’ om innovatieve ontwikkelingen binnen de bio-economie te ondersteunen. De oproep richt zich tot kmo’s uit de industrie, primaire landbouw en aquacultuur die de haalbaarheid van het opschalen van een biogebaseerde toepassing willen testen. De opschaling/demo-activiteiten binnen het project dienen te worden uitgevoerd in samenwerking met een aanbieder van pilootinfrastructuur (in onderaanneming). Steunaanvragen kunnen vanaf midden september worden ingediend.

Op 26 augustus organiseert Vlaio een online infosessie over deze oproep. Inschrijven kan via volgende link: infosessie piloottrajecten.

Deze oproep past binnen het Vlaams beleidsplan bio-economie en projecten dienen dan ook te  passen binnen één of meerdere van de thema’s van de beleidsagenda bio-economie. Het inzetten van micro- en macroalgen als grondstof voor de chemische/farmaceutische industrie of het valoriseren van chitine uit schelpen in biodegradeerbaar plastic passen bijvoorbeeld binnen het thema “synthetische biologie en biologische prospectie”.

Hebt u interesse om een pilootproject in te dienen? Neem dan contact op met peter.goeman@vlaio.be of één van de bedrijfsadviseurs. Zij helpen jou graag verder.