Hakai magazine, een magazine dat vanuit een kustperspectief publiceert over wetenschap, de maatschappij en het milieu, wijdde zijn laatste special aan aquacultuur. De bijhorende artikelen (allen in het Engels) kan u hier bekijken:
- Big Fish: De aquacultuurevolutie
- A Short History of Aquaculture Innovation: Reeds meer dan een eeuw proberen aquacultuurtelers de geheimen te ontrafelen van het kweken van aquatische organismen, gaande van hun genetica tot hun dieet en ideale leefomstandigheden.
- Show Me the Money Fish: Innovatie in de aquacultuursector draait rond winst, duurzaamheid en smaak. Kan de juiste vis deze drie eigenschappen combineren?
- Taking the Fish Out of Fish Feed: Het voederen van gekweekte vis met wilde vis is schadelijk voor het milieu. Wetenschappers geloven hier nu een oplossing voor te hebben gevonden.
- Hold the Salt: The Promise of Little Fresh Fishes: In Zuid-Oost Azië boomt de aquacultuurproductie van middelgrote telers. Een blik op de stille revolutie die de wereld weleens van duurzaam voedsel zou kunnen voorzien.
Tot slot bevat de september/oktober editie van Hatchery International een artikel met Joachim Clayé, zaakvoerder van de eerste kwabaalkwekerij van België.