Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuw FAO-Handboek over Artemia-productie en -gebruik gepubliceerd

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is verheugd aan te kondigen dat het nieuwe FAO Fisheries and Aquaculture Paper, getiteld "Handleiding voor Artemia-productie en -gebruik", zojuist online is gepubliceerd.

Dit handboek over pekelkreeftjes, ook bekend als Artemia, is bedoeld voor iedereen die Artemia gebruikt of geïnteresseerd is in dit organisme. Het biedt waardevolle informatie voor zowel beginners als ervaren gebruikers die hun kennis willen bijwerken op het gebied van biologie, productie en gebruik van Artemia. Een internationaal team van vooraanstaande experts op het gebied van Artemia heeft bijgedragen aan de samenstelling van dit handboek.

Het boek bevat essentiële informatie over de biologie van Artemia en de belangrijkste natuurlijke cyste-bronnen die beschikbaar zijn op de aquacultuurmarkt. Daarnaast biedt het gedetailleerde instructies over algemene principes en praktische procedures voor de productie van Artemia in vijvers en tanksystemen. Het handboek bevat ook up-to-date richtlijnen en methodologieën voor het gebruik van deze cruciale levende voedselbron in de aquacultuur.

De illustraties, tabellen en praktische werkbladen in het handboek helpen de lezer om de juiste procedures voor de productie en het gebruik van Artemia te implementeren. Deze publicatie is een onmisbare bron voor iedereen die werkt met dit unieke organisme.