Overslaan en naar de inhoud gaan
Is het BAR fonds ook iets voor de Vlaamse aquacultuur sector?

Wie schade leidt of leed door de Brexit binnen de Vlaamse aquacultuur heeft recht op steun uit het BAR fonds van Vlaio.

Als aquaconsulent zou ik graag een campagne opstellen om de Vlaamse aquacultuur sector een duw in de rug te geven. Nu is er een BAR fonds bij Vlaio beschikbaar om sectoren te ondersteunen die financieel verlies leden of leiden door de Brexit. Een campagne om de afzet in Engeland te stimuleren kan hiermee gefinancierd worden, deze campagne mag echter ook breder gaan en de algemene omzet en bekendheid van een product of bedrijf stimuleren.

Ik ben dus op zoek naar bedrijven die financieel verlies leiden of hebben geleden door de Brexit: u moet dus

  • een afzet gehad hebben voor de Brexit met Engeland en
  • door de Brexit een hogere kost gekregen hebben of
  • een omzet daling gehad hebben (dit mag vandaag al terug gecompenseerd zijn, zolang het verlies maar aantoonbaar is in het verleden).

Als we kunnen aantonen dat onze aquacultuursector (meerdere bedrijven) geleden heeft onder de Brexit kunnen we misschien een campagne opzetten om onze ganse sector in een positief daglicht te zetten en zo ook onze Engelse afzetmarkt terug te krijgen (en uiteraard hopelijk nog meer ernaast uiteraard). Mogelijke acties die ik in gedachte had en die zeker kunnen: Vlaamse aquacultuur avond op EAS-congres, reportage met verschillende Vlaamse bedrijven die via sociale media verspreid wordt, reclamecampagne voor Vlaamse Aquacultuur producten…

Graag kreeg ik jullie mening en input over eventuele schade voor maandag 19 december rechtstreeks aan mij gericht per mail. U kunt me ook altijd even opbellen uiteraard.

Vriendelijke groeten

Stefan Teerlinck

Stefan.teerlinck@inagro.be

Gsm: 0490 44 97 69