Overslaan en naar de inhoud gaan
EU4Algae: Pre-registratie is begonnen

Het EU4Algae Forum gaat live, en alle geïnteresseerden kunnen een pre-registratie indienen. In de komende drie jaar zal dit initiatief de duurzame productie en consumptie van algen in Europa bevorderen.

Het EU4Algae Forum is een unieke ruimte voor samenwerking tussen Europese algen belanghebbenden, waaronder algenkwekers, producenten, verkopers, consumenten, technologie-ontwikkelaars, evenals business-support organisaties, investeerders, overheden, de academische wereld, onderzoekers en NGO's.

Een sneak peek: het forum bevat zeven werkgroepen gewijd aan de ontwikkeling van de algensector op verschillende gebieden: microalgen, macroalgen, algen voor voedsel en voor diervoeder, ecosysteemdiensten & bioremediatie, bio-actieven & bioraffinage, jeugd & ondernemerschap.

Wat levert het op voor de algengemeenschap? De werkgroepen, samengesteld uit stakeholders uit de hele EU, zullen synergieën bevorderen en zich richten op de broodnodige ecologische transformatie. En er is meer: het forum zal ook fungeren als een informatie-hub over algen, door zijn leden toegang te bieden tot een business corner, een resource bibliotheek, informatie over financieringsmogelijkheden en discussiemateriaal.

Bovenal zal het EU4Algae-forum algenstakeholders in staat stellen actie te ondernemen op een cruciaal moment en te helpen bij het behoud van onze planeet door bewustmaking en de ontwikkeling van een duurzame indu

 

Meer informatie en mogelijkheid tot registratie via deze link.