De productie van visserij en aquacultuur is sinds 2018 met ongeveer 3 procent gestegen, tot een all-time high van 214 miljoen metrische ton in 2020, met een eerste-verkoopwaarde van ongeveer 406 miljard dollar. De groei werd aangedreven door een stijging met 6 procent van de aquacultuurproductie - gekweekte waterdieren en -planten, zoals vis, schelpdieren en zeewier - in dezelfde periode, terwijl de vangst van wilde vis met bijna 4,5 procent daalde, grotendeels als gevolg van de gevolgen van de Covid-19-pandemie.
Wat de aquacultuur betreft, moet de productie tegen 2030 met 35 à 40% toenemen om "te voldoen aan het tekort in de mondiale vraag naar aquatisch voedsel". Maar we moeten het wel op een duurzame manier doen, anders zullen de oceanen niet productief blijven en zal de extra druk op onze voedingssystemen op het land "zeer schadelijk zijn voor ons milieu in het algemeen".
Lees het volledige rapport hier.