Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen Aquacultuur op Odisee Campus voor alle geïnteresseerden

In het academiejaar 2023-2024 organiseert Odisee opnieuw twee cursussen Aquacultuur.

Basiscursus

Op donderdag 5 oktober 2023 start de basiscursus met een boeiende inleiding over aquacultuur in Vlaanderen en de wereld, gegeven door professor emeritus Patrick Sorgeloos.

Doorheen de verschillende sessies komen uiteenlopende onderwerpen aan bod waaronder visbiologie, visvoeding, recirculatietechnologie, teelt van schaaldieren, schelpdieren en algen, aquaponics,…

De lessen gaan wekelijks door op donderdagavond tussen 17-20 uur op Odisee Campus Waas. Video-opnames van de lessen worden beschikbaar gesteld zodat de lessen ook op eigen tempo online gevolgd kunnen worden.

In de infobrochure kan alle informatie teruggevonden worden.

 

Specialisatiecursus

De specialisatiecursus aquacultuur zal in het tweede semester van academiejaar 2023-2024 gegeven worden. De precieze datum wordt later nog bekendgemaakt. Deze cursus is vooral gericht op aquacultuur in de praktijk, bedrijfsvoering van een aquacultuuronderneming en technische aspecten van recirculatiesystemen.

 

Praktisch

Beide cursussen omvatten 10 lessen van 3 uur en staan open voor alle geïnteresseerden. Je moet met andere woorden geen Odisee-student zijn om te kunnen deelnemen. De inschrijving voor de cursus basis of de cursus specialisatie bedraagt 289.90 euro. Indien beide cursussen gevolgd worden, is de totale kostprijs 326.2 euro.

Als erkend dienstverlener bij het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen, kunnen Vlaamse ondernemingen beroep doen op de ‘KMO’ portefeuille. Meer informatie daarover vindt u hier. Werknemers kunnen gebruik maken van opleidingscheques.