Overslaan en naar de inhoud gaan
ASC breidt soortendekking uit met snoekbaars module

Op 15 januari 2024 lanceerde de Aquaculture Stewardship Council (ASC) trots de Snoekbaars Module, als onderdeel van het Scope Extension Project. Hiermee voegt ASC meer soorten toe aan het programma om het aantal gecertificeerde gekweekte zeevruchten te vergroten, gebaseerd op consumentenvraag, marktkansen en producentenbelang.

Fabiola Mustafaj, Onderzoekscoördinator bij ASC, benadrukt dat de groeiende vraag naar snoekbaars en producentenbelang uit Europa hebben geleid tot deze mijlpaal. Boerderijen die de module gebruiken, verbeteren milieu- en sociale prestaties volgens de strenge normen van ASC, waardoor verantwoord gekweekte snoekbaars beschikbaar wordt.

In januari 2023 werd de ASC Snoekbaars Module goedgekeurd door de Technische Adviesgroep. Na stakeholderconsultatie in maart en april 2023 werd feedback geëvalueerd en opgenomen. Conformiteitsbeoordelingsinstanties (CAB's) zullen nu getraind worden voor de implementatie. De Snoekbaars Module wordt uiteindelijk geïntegreerd in de ASC Farm Standard.

Lees meer