Overslaan en naar de inhoud gaan

De beschikbaarheid van water van voldoende hoge kwaliteit vormt een belemmering voor economische groei in Vlaanderen. Er is daarom nood aan innovatief watermanagement, inclusief gebruik van alternatieve waterbronnen.

De waterschaarste in Vlaanderen dreigt ervoor te zorgen dat economische activiteiten in bepaalde sectoren zoals aquacultuur en de toeristische sector in de toekomst onder druk komen te staan. De Waterbarometer kan hier mogelijk soelaas brengen. 

Meten is weten

De waterbarometer verschaft jouw bedrijf dieper inzicht in jouw watermanagement en stelt gerichte optimaliseringsacties voor. Naast een uitgebreide visuele voorstelling van de waterbalans krijg je ook een duidelijk beeld van de risico’s van de waterbronnen.

Tegelijk ontvang je een uitgebreide omgevingsanalyse met nabijgelegen alternatieve, duurzame waterbronnen. Voor deze waterbronnen worden ook geschikte behandelingen gepresenteerd.

Toelichting van de mogelijkheden van de tool

Aan de slag!

De Waterbarometer werd ontwikkeld tijdens het Smart WaterUse-project en is eenvoudig in gebruik. Na het aanvragen en bevestigen van login en wachtwoord kan je aan de slag met de verschillende modules.

Ben je actief in toerisme of aquacultuur, en wens je eens een andere kijk op jouw watermanagement? Interesse in begeleiding op maat? Neem dan contact op met Karen Vanderstraeten.

Meer info:

Bezoek de website van de Waterbarometer

Bekijk een opleidingsfilmpje voor de tool

Verdiep je in de fiche van het project Smart WaterUse

Facebook Twitter