Overslaan en naar de inhoud gaan

Hakai magazine, een magazine dat vanuit een kustperspectief publiceert over wetenschap, de maatschappij en het milieu, wijdde zijn laatste special aan aquacultuur. De bijhorende artikelen (allen in het Engels) kan u hier bekijken:

  • Big Fish: De aquacultuurevolutie
  • A Short History of Aquaculture Innovation: Reeds meer dan een eeuw proberen aquacultuurtelers de geheimen te ontrafelen van het kweken van aquatische organismen, gaande van hun genetica tot hun dieet en ideale leefomstandigheden.
  • Show Me the Money Fish: Innovatie in de aquacultuursector draait rond winst, duurzaamheid en smaak. Kan de juiste vis deze drie eigenschappen combineren?
  • Taking the Fish Out of Fish Feed: Het voederen van gekweekte vis met wilde vis is schadelijk voor het milieu. Wetenschappers geloven hier nu een oplossing voor te hebben gevonden.
  • Hold the Salt: The Promise of Little Fresh Fishes: In Zuid-Oost Azië boomt de aquacultuurproductie van middelgrote telers. Een blik op de stille revolutie die de wereld weleens van duurzaam voedsel zou kunnen voorzien.

Tot slot bevat de september/oktober editie van Hatchery International een artikel met Joachim Clayé, zaakvoerder van de eerste kwabaalkwekerij van België.