Succesvolle snoekbaarsreproductie in 2019 | Aquacultuur vlaanderen

Succesvolle snoekbaarsreproductie in 2019

Vorig jaar kweekte Inagro 1,5 miljoen snoekbaarslarven, een nieuw record. Uit deze larvenopbrengst werden 800.000 visjes aan producenten in België en Duitsland verkocht. De aquacultuurafdeling blijft inzetten op de verbetering van snoekbaarsreproductie. Elk jaar organiseren ze in september een internationale workshop rond de reproductie van snoekbaars buiten het seizoen.

Meer dan 800.000 visjes verkocht in 2019

Dankzij de verbetering van onze protocollen tijdens de larvenkweek en reproductiefase heeft Inagro het overlevingssucces van snoekbaarslarven in gecontroleerde toestand aanzienlijk verhoogd. De afgelopen jaren werkten we aan de verbetering van omgevingscondities, zoals temperatuur, licht en voedingsparameters. Onze inzet loont. In 2019 kweekten we meer dan 1,5 miljoen larven, de hoogste larvenproductie ooit bij Inagro. We verkochten 800.000 visjes aan producenten in België en Duitsland, en meer dan 25.000 juvenielen aan Duitse bedrijven.

Inagro blijft onderzoek voeren naar een verbeterde productie van snoekbaars. Zo willen we de regionale en Europese aquacultuur een duwtje in de rug geven.

 

Workshop snoekbaarsreproductie buiten het seizoen

In september 2019 organiseerde Inagro voor de derde keer een internationale workshop rond de reproductie van snoekbaars buiten het seizoen. Zo willen we geïnteresseerden opleiden om de waardevolle Europese vis in gecontroleerde omstandigheden te kweken. Sinds de eerste workshop in 2017 heeft Inagro meer dan 24 deelnemers ontvangen uit 13 verschillende landen.

Gedurende een week krijgen de deelnemers lessen over de belangrijkste concepten van visreproductie en ontwikkelingsprocessen. Na de theorie hebben ze de mogelijkheid om die kennis meteen toe te passen in ons praktijkcentrum voor aquacultuur.

In 2020 organiseren we een vierde workshop. Meer details volgen later.

 

Meer info over snoekbaarsreproductie

Edson Panana -  

 

Bron: Inagro nieuws