Over ons | Aquacultuur vlaanderen

Over ons

Het Vlaams Aquacultuurplatform werd opgericht in september 2012 door Minister-President Kris Peeters met de bedoeling de ontwikkeling van de Vlaamse aquacultuursector te stimuleren en te faciliteren. Voor meer informatie over de huidige structuur en werking van het platform, klik hier.

Algenkweekinstallatie van Proviron
Conferentie van Aquacultuur Vlaanderen over het opstarten van een aquacultuurbedrijf in Vlaamse context
Gekweekte kwabaal (Lota lota) op de viskwekerij van INBO te Linkebeek
Schelpdierkweek van Aquacultuur Oostende bvba in de Spuikom te Oostende
Larven van de mossel Mytilus edulis (Artemia Reference Center)
Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw te Kruishoutem
Kroeskarper (Carassius carassius) gekweekt als pootvis op de viskwekerij van INBO te Linkebeek

 

Waarom?

Het Vlaams Aquacultuurplatform wil via deze website het aquacultuurlandschap in Vlaanderen schetsen, dat in de recente jaren aan dynamisme en ondernemingskracht heeft gewonnen. Deze website heeft als bedoeling zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zonder filter of censuur, over en voor de Belgische aquacultuursector en zijn exportproducten. Het Vlaams Aquacultuurplatform organiseert ook jaarlijks een symposium en een aantal netwerkmomenten waarop alle betrokkenen en geïnteresseerden uitgenodigd worden om te participeren.

 

Voor wie?

Actoren vinden hier informatie over recente trends en ontwikkelingen, Vlaamse bedrijven actief in de aquacultuursector en activiteiten in Vlaanderen omtrent aquacultuur. Startende ondernemers vinden hier de nodige informatie over opleidingen, regelgeving en mogelijke subsidies voor het opzetten van een bedrijf in de aquacultuur. Onderzoekers kunnen zich hier informeren over lopende projecten, initiatieven en recente onderzoeksresultaten in de sector.

 

Moderne Aquacultuur

Deze video geproduceerd door de ‘FAO visserij en de aquacultuur’ toont de grote keerpunten in de ontwikkeling van de aquacultuur wereldwijd. © FAO www.fao.org

 

Nieuws

Slotbijeenkomst ‘aquacultuur in stroomversnelling’ – project Aquavlan2

29 juli 2019
Op 11 september vindt de slotbijeenkomst van het Aquavlan 2 project plaats bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Het H2020 project EURASTIP organiseert het tweede EURASTIP Brokerage Event

14 juni 2019
Het EURASTIP-project nodigt u graag uit op de handelsmissie Vietnam-Thailand die plaatsvindt van 26 augustus 2019 tot 5 september 2019.

Vacature voor 'Senior Researcher Microalgae cultivation' bij Proviron

2 juni 2019
In zijn zoektocht om het portfolio van producten op basis van microalgen uit te breiden voor gebruik in de Aquacultuur sector, zoekt Proviron een senior onderzoeker voor zijn Microalgen Innovaties team.

Vacature voor 'Fish manager' bij BIGH Anderlecht SPRL

16 april 2019
BIGH (Building Integrated Greenhouses) is op zoek naar een kandidaat 'Fish manager', verantwoordelijk voor het beheer van de visproductie en zijn team, in nauwe samenwerking met het groentenproductie team.