Europese Commissie organiseert webinar rond een EU-zeewierstrategie | Aquacultuur vlaanderen

Europese Commissie organiseert webinar rond een EU-zeewierstrategie

De belangstelling naar zeewier groeit exponentieel in Europa. De Europese Commissie kwalificeert zeewier als een interessant medium om bij te dragen aan de beperking van de klimaatverandering (cfr. European Green Deal), en om nieuwe banen en bedrijven te creëren als onderdeel van haar Blauwe Groei strategie. De EC acht de tijd dan ook rijp voor een EU-zeewierstrategie.

 

Belanghebbenden en vertegenwoordigers van de Europese zeewiergemeenschap worden uitgenodigd deze EU-zeewierstrategie mee vorm te geven in een online-evenement, dat op donderdag 11 juni plaatsvindt. De webinar zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen waarbinnen de technologische, markt- en wetgevingsaspecten met betrekking tot zeewier aan bod zullen komen. Belanghebbenden zullen door middel van verschillende interactieve sessies kunnen bijdragen aan de identificatie van de stand van zaken, en de opportuniteiten en barrières met betrekking tot aquacultuurtechnologieën, -markten en -wetgeving.

Op basis van de informatie die tijdens dit online stakeholder event wordt verzameld, zal een ontwerpversie van de EU-zeewierstrategie ontwikkeld worden. Deze ontwerpversie zal worden gepresenteerd en besproken tijdens Europa's grootste zeewierconferentie 'Seagriculture' op 24 en 25 september 2020.

 

Indien u interesse hebt om deel te nemen, kan u zich registreren via volgende link.

 

Dit initiatief is genomen door Noordzeeboerderij en dhr. Bert Groenendaal.